Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

Sala plena, alegria i molts riures en la inauguració de la GRAN pantalla!

08 juny 2019 by In Bloc

Així va ser la inauguració de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la GentGran de Barcelona. Un acte ple de gent contenta i entusiasmada amb aquesta nova iniciativa cultural i cinematogràfica, dedicada a la gent gran. A més, l’exquisit documental de Gustavo Salmerón, ‘Muchos hijos, un mono y un castillo’, amb la seva espectacular protagonista Julita, ens va arrencar a tots els riures i ens va sumir en un goig col·lectiu que va crear un ambient familiar molt bonic. 

La inauguració va començar amb les presentacions i agraïments a totes les persones, institucions i col·laboradors que han fet possible aquesta primera edició, ja que aquest projecte no hagués estat possible sense l’esforç i la complicitat de l’equip de la GRAN pantalla i d’elParlante, del suport de l’Ajuntament de Barcelona, de Cinemes Girona, Goethe Institut, Fundació FiraGran, Festhone, iosphera, ACRA, Caramel Films, Compacte, Fundació Enllaç, Amics de la Gent Gran, CineAsia i Cactus docs. Així com dels nostres mitjans col·laboradors, Funcació TMB, El Cinèfil, Betevé i Qmayor. Esment especial van obtenir també els membres del jurat que ahir ens van acompanyar, Montse Majench, Josep Maria Català i Paco Poch.

La primera convidada que va pujar a l’escenari per expressar unes paraules va ser Laia Ortiz, la Tinent Alcalde de l’Àrea de Drets Socials. Ortiz va explicar que La GRAN pantalla és un projecte necessari per lluitar contra els estigmes socials que pateix la gent gran i que, des de l’ajuntament, consideren que aquesta iniciativa ompli un buit fins ara existent en l’agenda cultural barcelonina. 

En segon lloc, Katherina  Harder, la directora artística i de programació del Festival, va voler destacar que una de les coses que més li ha cridat l’atenció durant aquests mesos de desenvolupament del projecte, ha estat el fet que la majoria de l’equip que està al darrere de La GRAN pantalla estigui compost per persones joves que fa anys que treballen amb gent gran. “Tinc la convicció que com a artistes, comunicadors i gestors culturals podem generar canvis significatius en les nostres comunitats. I això és precisament un dels objectius d’aquest festival: convertir-se en un espai de transformació per aprendre a mirar-nos diferent i celebrar la diversitat de persones, històries, formes de viure, sentir i envellir”, va concloure Harder.

Finalment, Alfredo Cohen, director d’elParlante i director executiu de La GRAN pantalla, va tancar aquesta presentació amb un emotiu discurs a partir de l’amor que les persones professem pels nostres avis i àvies, com a metàfora de l’important que és la gent gran a la nostra societat. “Hem concebut aquest festival de cinema com un espai per afermar els llaços intergeneracionals i per descobrir-nos reflectits i reflectides amb empatia, amb les dones i homes grans que ara es presentaran en aquesta pantalla gran”, va afirmar Cohen qui va afegir que “La GRAN pantalla vol reconèixer la bellesa dels cabells blancs i les arrugues, i això és el que pretenem amb aquest projecte que amb tant afecte i esforç hem creat: una pantalla gegant per a celebrar l’alegria d’haver arribat a grans”.


La cirereta a l’acte d’inauguració la va posar ‘Muchos hijos, un mono y un castillo’, la pel·lícula idònia per donar tret a aquesta primera edició de La GRAN pantalla. Agrair-vos a totes i tots el vostre suport i a tot el públic que ens va acompanyar ahir per tot el caliu que vam rebre. Estem tremendament contents i us esperem fins al diumenge en Cinemes Girona!

About the Author:

Leave a Comment!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *