Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

Jurat

Montse Majench

Llicenciada en Ciències de la Informació, Periodisme, per la Universitat Autònoma de Barcelona, Montse Majench ha estat al capdavant de grans iniciatives culturals catalanes. La seva activitat professional ha estat sempre relacionada amb la comunicació cultural, els projectes innovadors i l’organització d’actes i esdeveniments.

Entre altres càrrecs, va dirigir l’espai escènic Círcol Maldà; va presidir els Premis FAD-Sebastià Gasch d’arts parateatrals i va exercir com a cap d’activitats de l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural del Departament de Cultura i del CoNCA, des d’on va organitzar 7 edicions dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

De 2011 a 2017 ha estat la directora de l’Acadèmia del Cinema Català on ha organitzat 6 edicions dels Premis Gaudí, i actualment és la vicepresidenta de Dones Visuals, una associació creada per impulsar la presència i el lideratge de les dones de l’audiovisual, a través de programes innovadors d’acompanyament i accions.

Josep Maria Català

Catedràtic de Comunicació Audiovisual, Josep Maria Català és doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Teoria del Cinema per la Universitat Estatal de San Francisco (Califòrnia).  Premi Fundesco d’assaig per ‘La violació de la mirada’ i premi d’assaig del XXVII Certamen Literari de la ciutat d’Irun per ‘Elogi de la paranoia’. Premi de l’Associació Espanyola d’Historiadors de Cinema.

És coeditor del volum ‘Imatge, memòria i fascinació: notes sobre el documental a Espanya’, i editor de ‘Cinema de pensament. Formes de la imatge tecno-estètica’. Així mateix, és autor de nombrosos llibres sobre cinema i cultura contemporània, l’últim dels quals és ‘La gran espiral. Capitalisme i paranoia’.

És professor d’Estudis Visuals de la UAB i director acadèmic del Màster de Documental Creatiu. Ha estat degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, de 2010 a 2016.

Paco Poch

Doctor en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra, Paco Poch és membre de l’Acadèmia del Cinema Català, productor i distribuïdor. Ha produït dues pel·lícules documentals essencials del cinema català: ‘Gaudí’ (1988) de Manuel Huerga i ‘Innisfree’, de José Luís Guerín.

Director de la productora Mallerich Audiovisuals, ha produït ‘El cas Pinochet’ (2001), de Patricio Guzmán, ‘Buenaventura Durruti, anarquista’, de Jean-Louis Comolli, i ‘Cravan vs Cravan’, de Isaki Lacuesta. Com a distribuïdor, ha introduït cineastes com Béla Tarr, Pedro Costa, Mia Hannsen-Love o Bruno Dumont, i ha treballat amb el reconegut Pedro Almodóvar.