Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

Montserrat Carulla, Premi Honorífic a la Trajectòria La GRAN pantalla 2019!

En aquesta primera edició, el Festival retrà homenatge a l’actriu catalana Montserrat Carulla i li farà entrega el Premi Honorífic a la Trajectòria La GRAN pantalla 2019, en reconeixement a la seva trajectòria professional i a la seva dedicació i implicació dintre del món del cinema.

Montserrat Carulla i Ventura va néixer a Barcelona l’any 1930. Després d’estudiar a l’Institut del Teatre, va començar la seva carrera com a actriu professional a principis de la dècada dels seixanta i, des d’aleshores, ha participat en nombroses obres de teatre, pel·lícules i sèries de televisió. També va cursar Història de l’Art a la Universitat de Barcelona de 1970 a 1976 i ha fet de dobladora al català i castellà en films estrangers.

Dintre de la seva carrera cinematogràfica, destaca el seu treball a pel·lícules com Tu nombre envenena mis sueños, de Pilar Miró; La ciudad de los prodigios, de Mario Camus i El Orfanato, de Juan Antonio Bayona, on Carulla interpreta a l’assistent social Benigna Escobedo.

L’any 1992 fou guardonada amb el Premi Margarida Xirgu. El 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1999 la Medalla d’Or al Mèrit Artístic. També és medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya l’any 2008. En 2013 va rebre el Premi Gaudí d’Honor per la seva trajectòria artística i en 2015 va ser guardonada amb el Premi a la seva trajectòria en l’Evolution Film Festival de Palma de Mallorca.

Per a La GRAN pantalla és un immens honor poder retre homenatge a una de les figures més emblemàtiques de l’escena i el cinema català. L’entrega del premi tindrà lloc a la Cerimònia de Clausura, el diumenge 9 de juny, i es comptarà amb la presència de l’homenatjada.

Aconsegueix les teves entrades aquí!

About the Author:

Leave a Comment!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Posts