Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

Gràcies, gràcies i gràcies!

19 juny 2019 by In Bloc

La GRAN pantalla ha tancat la seva 1a edició amb un gran èxit d’assistència i us volem donar les gràcies a totes les persones que ens heu acompanyat en aquesta primera aventura!

I és que més de 2000 persones han participat en el primer Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona, una iniciativa que ha posat en pantalla relats que contribueixen a generar noves lectures i discursos sobre el fet d’envellir.

Celebrat del 6 al 9 de juny, als Cinemes Girona amb entrada gratuïta, aquest nou certamen ha posat a l’abast del seu públic, en 10 sessions, una programació de 7 llargmetratges i 17 curtmetratges internacionals, els quals han permès desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans que difonen els mitjans d’informació massiva, especialment, la televisió i la publicitat.

“Estem molt satisfets amb la tan bona acollida que ha tingut aquesta primera edició”, ha expressat Alfredo Cohen, productor executiu del Festival, al seu discurs de cloenda. Cohen considera que, després de veure com ha participat el públic, La GRAN pantalla ha complit amb els seus principals objectius. “Hem creat durant 4 dies un espai dedicat a la gent gran i que, alhora, s’ha convertit en un lloc de trobada cinematogràfica intergeneracional”, ha afirmat.

Per la seva banda, Katherina Harder, la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, s’ha mostrat molt complaguda a l’hora de valorar aquesta primera edició: “Hem viscut 4 dies plens d’emocions intenses i junts hem viatjat a diferents llocs del món a través d’aquestes finestretes que el cinema ens obre de manera tan única cap a diferents cultures, llocs, persones i històries”. Per a Harder, les imatges que ha deixat el Festival són inesborrables. “Grups de 50 persones d’amics de casals que s’han organitzat per venir tots plegats; famílies; parelles; grups d’amigues que han passat tota la tarda amb nosaltres; cues i cues que arribaven fins al carrer per a entrar a les projeccions… aquesta primera edició ha estat tot un èxit i mai l’oblidarem”.

La GRAN pantalla és una idea original d’elParlante amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb la col·laboració especial dels Cinemes Girona, Goethe Institut, Fundació FiraGran, Festhome, iosphera, ACRA, Caramel Films, Compacto, Fundació Enllaç, Amics de la Gent Gran, CineAsia, Cactus docs i dels mitjans col·laboradors Fundació TMB, Betevé, El Cinèfil i QMayor.

About the Author:

Leave a Comment!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *